Wikia


Werk in uitvoering Werk in uitvoering: aan deze pagina wordt momenteel druk gewerkt, of zal er de komende dagen druk gewerkt worden. Werk in uitvoering
Roemenië is een prachtig land dat toeristisch gezien steeds beter ontwikkeld wordt. Ieder jaar krijgt het land meer toeristen binnen en dat is begrijpelijk: het is een mooi land waar van alles gedaan kan worden (skiën, baden in de warme zee, de unieke cultuur en de ongerepte natuur bezichtigen en ga zo het lijstje maar af).

In 2013 moet Roemenië meer dan 1600 kilometer aan snelwegen hebben aangelegd en vliegvelden zoals Henri Coandă Airport (Boekarest) worden uitgebreid. Het spoorwegennet is ok.

De prijzen zijn laag en er zijn genoeg goede en luxueuze hotels.

Zwarte Zee Edit

Mamaia

Mamaia, de populairste badplaats van Roemenië

Het Litoral, de Zwarte Zeekust, is één van Roemeniës toeristische regio's. Zodra je hier badplaatsen bezoekt zoals Mamaia, vergeet je dat je nog in Zuidoost-Europa bent, want het lijkt meer op een tropische badplaats.

 • Mamaia is een badplaats die net ten noorden van de grote stad Constanţa ligt. Het dorp dat pas een paar decenia bestaat, ligt op een smal strook land tussen de Zwarte Zee en een zoetwatermeer en is een écht vakantiedorp; er zijn geen inwoners. Met schone en brede zandstranden, veel winkels, ruime keuze aan hotels en kleine pretparken is Mamaia dé badplaats van Oost-Europa. Mamaia is makkelijk te bereiken.. lees meer >
 • Costineşti is een kleine badplaats die erg in trek is bij jongeren en studenten. Dit oord, dat ten zuiden van de havenstad Constanţa ligt, telt een aantal discotheken en heeft vooral een ruime keuze aan Bed & Breakfast, bungalows, villa's.. lees meer >
 • Olimp is een kleine badplaats met zandstranden, ruime keuze aan hotels, en een goede bereikbaarheid. Het dorpje ligt 7 km ten noorden van het havenstadje Mangalia.. lees meer >
 • Neptun
 • Jupiter
 • Venus
 • Saturn
 • Eforie
 • Vama Veche
 • 2 Mai

Vervoer naar de Zwarte Zee Edit

Bestand:Kaart Litoral.png
 • Met de auto: Komend vanuit Boekarest, gaat u de snelweg A2 op in oostelijke richting. Deze snelweg is nog niet helemaal af; na 160 kilometer eindigt hij. Dan is er, vanaf Ceranvodă (waar de snelweg stopt), nog 40 kilometer tot de havenstad Constanţa, het centrum van het Litoral. Een deel van deze 40 kilometer is een express-weg.
 • Met de trein: Vanuit Boekarest gaat er een sneltrein, via Constanţa, langs de badplaatsen naar Mangalia. Deze vertrekt normaliter vanuit Gara de Nord.
 • Met het vliegtuig: 15 kilometer ten noordwesten van Constanţa ligt er het internationale Vliegveld Mihail Kogălniceanu. Internationale vluchten komen onder andere vanuit Frankfurt, Berlijn, Parijs, Milaan en Athene. Website van het vliegveld.

Wintersport Edit

Omdat er in een groot deel van het land bergen zijn, zijn er skioorden verspreid over heel Roemenië. De bergen gaan niet hoger dan 2500, maar dankzij het continentale klimaat ligt er vaak al eerder sneeuw dan in de Alpen. De Roemeense skigebieden zijn redelijk sneeuwzeker. Valea Prahovei is het meest toeristische skigebied van Roemenië.

Cultuur Edit

Houten kerken Edit

Zie Houten kerken van Maramureş voor het hoofdartikel.

Beschilderde kloosters Edit

Zie Beschilderde kloosters van Moldavië voor het hoofdartikel.

Historische burchten Edit

Grote steden Edit

Natuur Edit

Karpaten Edit

Zie Karpaten voor het hoofdartikel.

Donaudelta Edit

Zie Donaudelta voor het hoofdartikel.

IJzeren Poort Edit