Wikia


Smallwikipedialogo.png Dit artikel is (grotendeels) overgenomen van Wikipedia; oorspronkelijk artikel is District Tulcea. De lijst van auteurs kunt u zien op de geschiedenispagina. Net zoals op de Roemenië Wiki, bevindt alle tekst op Wikipedia zich onder het GNU Free Documentation License.

Tulcea is een Roemeens district (judeţ) in de historische regio Dobroedzja, met als hoofdstad Tulcea (96.813 inwoners). De gangbare afkorting voor het district is TC.

Het district ligt in de Donau delta.

Demografie Edit

In het jaar 2002 had Tulcea 265.349 inwoners en een bevolkingsdichtheid van 31 inwoners per km².

Bevolkingsgroepen Edit

90% van de bevolking zijn Roemeen. In de Donau-delta is er een grote bevolkingsgroep van Russen en Lipovanen (ongeveer 7% van Tulcea's bevolking). In het zuiden van het district zijn er minderheden van Turken en Tataren ongeveer 2% van de bevolking van het district. Er zijn ook Roma's, met ongeveer 1% van Tulcea's bevolking.

Geografie Edit

Het district heeft een oppervlakte van 8499 km². In het noordoosten, zit de Donau-delta, die ongeveer 1/3 van Tulcea in beslag neemt.

Aangrenzende districten Edit

StedenEdit

Zie ook Edit

Externe links Edit

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.

Around Wikia's network

Random Wiki